
チーズの王様として名高いこのチーズ、起源は中世に遡り、13世紀には修道士によって作られていたという記録があります。1928年にパルミジャーノ・レッジャーノ協会が設立されました。
製造は大鍋一つから二つのホールチーズを作ることができます。大鍋は一日に一回しか使用してはならないのが規則です。熟成は最短12ヶ月かかり、熟成中ブラシをかけて反転させる作業を週に一度行い、熟成が進むにつれて間隔をあけ、熟成後半では15〜20日に一回程度行います。熟成期間は長いものの、ミルクの甘みと豊かな風味が魅力で、辛みはなく、アミノ酸の旨み成分が口の中に広がります。同じエミリア・ロマーニャ州で生産されるバルサミコ酢をたらしていただいても美味です。
約16ヶ月熟成のこちらのチーズは、表皮は濃い麦わら色で厚みが6mm程あり、生地は薄い麦わら色で細かな顆粒状であるのが特長です。
This renowned cheese, known as the king of all cheeses, has its origins back in the 13th Century, when a monk made it for the first time. In 1928 the Parmigiano Reggiano Consortium was founded. It is possible to make two molds out of one cauldron and it is allowed to use a cauldron only once a day. The ripening takes a minimum of 12 months and, during this process, the cheese is brushed and rolled over once every week. As the ripening continues the interval of time between the brushings becomes longer and, in the latter months of ripening, it is executed every 15-20 days. Although the ripening period is long, the taste is not spicy and you can feel the sweetness of the milk and the rich flavor spreading in your mouth. This cheese is delicious even with some Emilia Romagna balsamic vinegar. Our cheese is ripened for about 16 months, the rind is dark yellow and about 6 mm thick, the paste is light yellow and has a crumbly texture.
DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。
DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.
チーズデータ cheese information

【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste
100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g |
脂肪分 Fat | 28.4g |
エネルギー Calories | 384kcal |
タンパク質 Proteins | 33g |
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おすすめのお召し上がり方
様々なパスタの上に削って、またはリコッタとパルミジャーノ、小さくカットしたハムとパン粉を混ぜてカペレッティの具にし、ブロードに入れて最後にパルミジャーノをすり下ろしてお召し上がりください。
Shave it on pasta, mix it with ricotta, breadcrumbs and ham and use it in your cappelletti pasta, then shave it on the cappelletti broth and enjoy.