
その昔、パルミジャーノ レッジャーノはレッジャーナ種の赤牛のみで作られていました。戦後、安定した生産を確保するために多種交配を進めた結果、赤牛が絶滅の危機に陥りました。その後、赤牛は大切に守られ1991年から赤牛の乳100%を使用して製造が再開しました。パルミジャーノは最短で24ヶ月の熟成が必要で、表皮は薄茶色、生地は濃い麦わら色で、旨味がぎっしりと詰まった濃厚な美味しさが魅力の希少なチーズです。お料理にも勿論活用できますが、まずはこの独特なチーズそのものの味を、味わってみてください。
Long time ago, Parmigiano Reggiano was made only from the milk of red “Reggiana” cows. However, after the war, in order to secure a stable production, multiple fertilizers started to be used, putting the red cattle in danger of extinction. To prevent that, the red cattle started to be carefully protected and it was only from 1991 that the production of this cow`s milk started again. Parmigiano presents a light brown rind and a dark yellow paste and it requires an aging period of a minimum of 24 months. It is a rare cheese with an incredibly rich taste. Before using it in your cooking, we suggest you to try this extraordinary cheese as it is, to fully feel its rich taste.
DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。
DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.
チーズデータ cheese information

【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste
100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g |
脂肪分 Fat | 28g |
エネルギー Calories | 392kcal |
タンパク質 Proteins | 33g |
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おすすめのお召し上がり方
パルミジャーノの中でも希少なこのヴァッケロッセタイプは、このまま或いは熟成させたバルサミコ酢を垂らし、赤ワインと合わせて。
Try this rare Parmigiano Vacche Rosse as it is or with some aged balsamic vinegar and enjoy it with a glass of red wine.