パリエッタ アッレ ヴィオレ 250g
Paglietta with violets

パリエッタ アッレ ヴィオレ

ピエモンテ州トリノ、クーネオ県の牧草地で作られており、州の伝統的食品(PAT)に認定されています。生地の乾燥には藁を使用する為、熟成庫は藁が吸い込んだ水分で高湿度に保たれており、約10-20日で生地に白カビが発生します。その後、手摘みされたスミレのドライフラワーの上に寝かして追熟させます。これらはすべて昔ながらの製法で、職人によってほぼ手作業で行われます。表面は白カビで覆われ、中身はアイボリー色です。スミレのドライフラワーの香り高さと、ねっとりとした食感、クリーミーさが魅力のチーズです。


It is made in the grazing lands of Cuneo in Piedmont and it is certified as traditional agricultural product (PAT). A straw is used for drying the paste and the ripening room is kept at a high humidity. The moisture is absorbed by the straw and a white mold can develop on the rind in about 10 - 20 days. After that, it will be left ripening on dried hand-picked violet flowers. The techniques used for making this cheese are still the same as in the past and almost everything is done by hand by skilled craftsmen. The rind is covered with white mold and the paste has an ivory color. Thanks to the strong fragrance of dried violets and an irresistible creaminess, this cheese is very popular.

チーズデータ cheese information

白カビ ピエモンテ州 混乳 バランスの良い味

“味の特徴
【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste

100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g
脂肪分 Fat28g
エネルギー Calories371kcal
タンパク質 Proteins28g

おすすめのお召し上がり方

スミレの花がついた見た目の美しいチーズですので、このまま提供しても、またはスライスしたズッキーニとプロシュットを巻いて軽く焼いても。
The vivid color of the violet flowers makes this cheese not only delicious to eat, but also nice to look at. You can enjoy it as it is or bake it in a zucchini and ham roll.

パリエッタ アッレ ヴィオレ 250g
Paglietta with violets

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