
ヴェネト州にあるモンテ・グラッパ(グラッパ山)の麓にある小さな工房にて作られている白カビタイプのチーズです。冬になると、山々が真っ白な雪で覆われることから、同じく繊細な白カビで覆われるこのチーズの名の由来となりました。生産量が少なく、伝統的な手法が受け継がれ、製造されています。グラッパ山の涼しくすごしやすい気候がこの薄い白カビを生み出します。生地はクリーム色、弾力があり、まばらにチーズアイが見られます。味わいはクセがなく甘いミルクの風味が食べやすいため、白カビタイプの苦手な方にも是非お試しいただきたい、デリケートなチーズです。
It is a white mold type cheese made in a small cheese factory at the base of Monte Grappa (Mount Grappa) in Veneto. Its name derives from the similarity between its rind, covered in a delicate white mold and the snow that covers the mountains of Mount Grappa region during winter (in Italian “neve” means “snow). This particular cheese is produced in very small quantities, using traditional manufacturing methods. The cool and favorable climate of the Grappa mountain allows a light, white mold to grow on the cheese. The paste is elastic and has a light-yellow color, with sporadic eyes. This cheese, with its delicate milky taste, can be appreciated even by people who usually don`t appreciate white mold cheese.

チーズデータ cheese information

【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste
100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g |
脂肪分 Fat | 30g |
エネルギー Calories | 353kcal |
タンパク質 Proteins | 20g |
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おすすめのお召し上がり方
スライスしてパニーニに挟んでもよし、またそのままレーズンを添えて。クセがないので白カビ部分を取り除き、お子様のおやつにも。
You can slice it and enjoy it in a sandwich, or you can eat it as it is with raisins. Since it has a delicate taste, after removing the rind you can also give it to your children as a tasty snack.