テストゥン チュック ピッコロ アル バローロ 500g
Small Barolo Testun ciuc

テストゥン チュック ピッコロ アル バローロ

テストゥン チュックとは、ピエモンテ方言の”Testun=頑固な” ”Ciuc=酔っ払い”という意味です。この地域で作られたチーズの中で最も硬かったためです。
凝灰岩の天然洞窟内で140日間寝かせた後に、ピエモンテ州の偉大なワイン、バローロに使われるネッビオーロ種の搾りカスの中に置き、さらにバローロワインをかけて約1ヶ月熟成させます。表皮は濃い紫〜すみれ色で、生地は優しいクリーム色です。味は甘味とコクのバランスが良く、バローロのアロマがあり、ワイン独特の熟成香がゆっくりと熟成されたチーズと良く馴染んで入る逸品です。ブドウカスを表皮につけたまま包装されます。


The name Testun Ciuc comes from the Piedmont dialect, where "Testun” means stubborn and "Ciuc” means drunk. The reason of this name is because this cheese is the hardest one produced in this region. After leaving it for 140 days in a natural cave of tuff rock, the Testun Ciuc is placed together with the squeezed residues of the Nebbiolo grape, used to produce Barolo, one of the greatest wines of the Piedmont province, and then it is aged for about one month with Barolo wine. The rind presents a deep purple/violet color and the paste has a light cream color. There is a perfect balance between the sweetness and richness of the taste and, thanks to the slow ripening with the Barolo wine, the cheese resents a beautiful wine aroma. It is sold with grape lees still attached to the rind.

チーズデータ cheese information

セミハード ピエモンテ州 牛 濃厚な味と香り

“味の特徴
【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste

100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g
脂肪分 Fat36g
エネルギー Calories456kcal
タンパク質 Proteins33g

おすすめのお召し上がり方

バローロやアマローネなどの赤ワインのリゾットの仕上げに。偉大な赤ワイン、バローロのお供に。
Use it to finish up your risotto with red wine such as Barolo or Amarone or enjoy it alone, accompanied by the great Barolo wine.

テストゥン チュック ピッコロ アル バローロ 500g
Small Barolo Testun ciuc

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