ゴルゴンゾーラ ピッカンテ DOP 200g
Gorgonzola piccante DOP

ゴルゴンゾーラ ピッカンテ DOP

11世紀頃、このピッカンテタイプがドルチェタイプよりも先に登場したと言われています。ドルチェタイプと比較して、より辛みの強い商品にするために生クリームは足さず、使用する塩の量も多めです。こちらのタイプの熟成期間は90日〜110日間と長く、表皮はドライで生地は薄い黄色から麦わら色です。昔はこのタイプの方が好まれていました。香りは青カビのほか、キノコや干草を思わせるアロマが魅力的で、バターのようなリッチな味わいと強い辛みや塩味があります。そのままクルミとハチミツを合わせてもよいですし、ニョッキに絡めるのもおすすめです。


It is said that the Piccante type appeared around the 11th century, before the Dolce one. Compared to the Dolce type, no fresh cream is added, in order to have a spicier taste and a bigger amount of salt is used in its preparation. The ripening period for this gorgonzola type is 90 to 110 days long, the rind is dry and the paste part has a light ocher color. In the past, this type of gorgonzola was preferred to the Dolce type. Besides the fragrance given by the blue mold, this cheese has a charming aroma reminiscent of mushrooms and hay and an extremely rich spicy and salty flavor. Enjoy it together with walnut and honey or mix it with gnocchi.

DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。


DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.

チーズデータ cheese information

青カビ ロンバルディア州 牛 濃厚な味と香り

“味の特徴
【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste

100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g
脂肪分 Fat25g
エネルギー Calories330kcal
タンパク質 Proteins19.8g

おすすめのお召し上がり方

洋梨のスライスとクルミと一緒に。辛みが強いチーズですので、蜂蜜をかけて召し上がっても。
Enjoy it with pear slices and walnuts. Because of its strong taste, you can even try it with honey.

ゴルゴンゾーラ ピッカンテ DOP 200g
Gorgonzola piccante DOP

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