ヴェッゼナ DOP フィオール ディ マーゾ
Vezzena DOP Fior di Maso 150g/300g

ヴェッゼナ DOP フィオール ディ マーゾ

ヴェッゼナは戦争で生産量が減り、絶滅の危機に晒されましたが、スローフード運動により絶滅から救われた希少なローカルチーズです。山の空気が通る熟成庫で8〜16ヶ月間熟成します。表皮は凹凸があり濃い黄土色で、生地は黄色で粗めです。干草の香りと濃厚な風味がヴェッゼナ独特であり、後味には辛さもあります。味がしっかりとしているので、ポルチーニに合わせたり、シンプルなマカロニグラタンの上におろして召し上がってみてください。


The vezzena is a rare local cheese saved from extinction by the recent “slow food” movement, after its production dramatically decreased during the war. It is kept aging for 8 to 16 months in a room through which the mountain air blows. The rind is rugged and has a dense ocher color, the paste is yellow and has a rough consistency. The hay fragrance and rich flavor are unique to the vezzena and there is also a spicy note in the aftertaste. As the taste is strong, we suggest to use it with porcini, or on a macaroni gratin.

DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。


DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.

チーズデータ cheese information

ハード ヴェネト州 トレンティーノ=アルト・アディジェ州 牛 濃厚

“味の特徴
【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste

100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g
脂肪分 Fat31.0g
エネルギー Calories399kcal
タンパク質 Proteins30.0g

おすすめのお召し上がり方

ポルチーニ料理に合わせたり、カルパッチョ(肉)の上にスライスしても。
Use it combined with porcini mushrooms, or in slices on a carpaccio.

ヴェッゼナ DOP フィオール ディ マーゾ
Vezzena DOP Fior di Maso 150g/300g

購入数
-

返品について

返品・交換
チーズ・プロシュット類は生鮮食材のため、商品の交換・返品には応じ兼ねますのでご了承ください。
但し不良品や誤納品につきましては、送料弊社負担の上、速やかに商品の交換を致しますので、恐れ入りますが商品到着後24時間以内に御連絡頂き、返品して下さい。 

配送・送料について

クロネコヤマト
配送料等の詳細は決定次第記載します。 

支払い方法について

商品代引き
詳細は決定次第記載します。 

株式会社 Ca.Form.Japan
カフォルムジャパン

〒142-0042
東京都品川区二葉2-12-6
Tel 03-6426-2356
Fax 03-6426-2148