
ヴェネツィア共和国傘下であった15世紀後半、7つの村からなる標高1000m以上のアジアーゴ高原では、羊の乳を使用してチーズを作っており、その当時のアジアーゴは羊毛とチーズの見本市で有名でした。しかし16世紀には羊に変わって牛乳でチーズが作られるようになり、これが現在のアジアーゴチーズとなります。
アジアーゴはこちらのソフトタイプから熟成タイプのものまであり、古くから存在する伝統的な「アジアーゴ」とはダッレーヴォ(熟成タイプ)のことですが、昨今のイタリアではこのプレッサート(フレスコ)タイプがクセがなく食べやすいことから、一番人気があります。全世界でもDOPチーズの中で生産量世界第5位の人気を誇るチーズです。
こちらのアジアーゴ フレスコは約20日間熟成され、薄い皮には弾力があって生地は柔らかく、高原の牧草を彷彿させるミルクの甘みと香りが魅力の、当社イチオシのチーズです。
Under the Republic of Venice in the latter half of the 15th century, the asiago tableland was famous for its cheese fairs and used to make cheese from sheep milk. However, in the 16th century this milk had been replaced with cow milk and asiago cheese was born. The asiago cheese ranges from soft type to aged type and, although the traditional “asiago” is the d`Allevo type (aged asiago), the fresh asiago is the most popular one, thanks to its delicate taste. Among all the DOP cheeses, it is the world`s fifth most popular cheese. Our asiago fresco is ripened for about 20 days, the rind is thin and elastic, the paste is soft and the sweetness and milky aroma bring to mind the highland pasture.
DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。
DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.

チーズデータ cheese information

【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste
100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g |
脂肪分 Fat | 32.5g |
エネルギー Calories | 385kcal |
タンパク質 Proteins | 22.24g |
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おすすめのお召し上がり方
薄くスライスしてトーストに、小さくカットしてリゾットに、マッシュルーム、ベーコン、ルッコラ、生クリームと一緒にパスタに。またはサラダに和えたり、おつまみとしても。
Cut it into thin slices and enjoy it in a toast, use it to make risotto, or mix it with mushrooms, bacon, rucola salad and cream for a tasty pasta. You can also use it to dress your salad, or as a snack.