アジアーゴ スタジオナート(2〜4ヶ月熟成) DOP 150g/300g
Aged asiago DOP

アジアーゴ スタジオナート(2〜4ヶ月熟成) DOP

7つの村で構成された、標高1000m以上のアジアーゴ高原が発祥の地です。古くから存在するアジアーゴは、このダッレーヴォ(熟成タイプ)でした。フレスコタイプは全乳を使用するのに対し、こちらの熟成タイプは脱脂します。2~4ヶ月熟成なので、メッザーノタイプ(4〜6か月熟成)、ヴェッキオタイプ(10か月以上熟成)やストラヴェッキオタイプ(15か月以上熟成)に比べて熟成期間が短く、デリケートな味わいが魅力です。生地はフレスコタイプと比較してチーズアイが小さく少なくなり、より麦わら色に近くなり、表面もより茶褐色に近くなります。


This cheese was born in the small Asiago tableland, made of only seven villages. This type of asiago, called asiago d`Allevo (aged type), has been existing for a very long time. Whereas the fresh type uses whole milk, the aged asiago uses skimmed milk. Thanks to its shorter ripening (2-4 months compared to the 4-6 months aging of the mezzano type, over 10 months for the Vecchio type and over 15 months for the stravecchio type) this asiago has a more delicate taste. Compared to the fresco type, there are less and smaller cheese eyes and the cheese has a straw color, with a dark reddish-brown rind.

DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアしたチーズだけに与えられるものです。


DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to cheeses that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.

チーズデータ cheese information

セミハード ヴェネト州 牛 やさしい味

“味の特徴
【味】数値が小:デリケートな味/数値が大:強い味
[taste] small number: delicate taste/big number: strong taste

100gあたりの栄養価 nutritional values for 100g
脂肪分 Fat31.0g
エネルギー Calories399kcal
タンパク質 Proteins30.0g

おすすめのお召し上がり方

アジアーゴのラビオリ

アジアーゴのラビオリ

栗のはちみつとアジアーゴのリゾット、アジアーゴとバターをからめたフェットチーネ、アジアーゴとマッシュポテト、タイム、胡椒を詰めたラビオリなど。
Chestnut honey and asiago risotto, Fettucine with asiago and butter, asiago and mashed potatoes, ravioli stuffed with thyme and pepper.

アジアーゴ スタジオナート(2〜4ヶ月熟成) DOP 150g/300g
Aged asiago DOP

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