クラテッロ ディ ズィベッロ DOP 4kg
Culatello of Zibello DOP

クラテッロ ディ ズィベッロ DOP

多種あるイタリアの加工肉の中でも、“Re(王様)”と呼ばれる逸品がクラテッロ ディズィベッロです。 今では日本でも馴染みとなったプロシュット ディ パルマと同じ生産地、パルマ県で作られています。プロシュット ディ パルマがモモ肉を使用するのに対し、クラテッロは柔らかい臀部のみを使用し、冬の10月から2月の間に作らなければいけません。 生産地であるズィベッロ村は、ポー川から漂う湿った風が、肉の素晴らしい熟成を進めます。製造過程は、肉に塩を揉み込み、0-4度に保たれた貯蔵庫に1か月置いた後、2度目の塩の刷り込みがなされ、更に1か月同様の温度にて保管されます。その後豚の膀胱に詰められ、洋ナシ型に整えて紐で蜂の巣状に縛ります。さらに15日間乾燥され、13-17度で少なくとも12か月熟成させます。肉質は柔らかく、デリケートで甘みがあり、その芳香は名声の通り忘れがたいものです。音楽家のジュゼッペ ヴェルディが各地で演奏をする際に、このクラテッロを旅のお供にしたと言われています。


Cutello of Zibello is an excellent cold cut and it received the title of King among the Italian processed meats. Now it is made in Palma province, the same production place as Prostott di Parma which became familiar in Japan. It is made in Parma province, where the famous Prosciutto di Parma is also being produced. While Prosciutto di Parma uses thigh meat, Culatello uses only parts of the pork glutes and must be made in winter between October and February. In the village of Zibello, where the Culatello is being produced, the damp wind coming from the Po river improves the meat ripening. During the manufacturing process, the meat is rubbed into salt and placed in a storage kept at 0 - 4 degrees for 1 month. Then the same process is repeated a second time. After that, it is packed in pig skin, arranged into a pear shape and tied with a cord like a beehive. Then, it is dried for another 15 days and left aging at 13-17 degrees for at least 12 months. The meat is extremely soft, its taste is delicate and sweet and its famous fragrance is really unforgettable. It is said that when the musician Giuseppe Verdi had to perform somewhere, he was always bringing this Culatello with him.

DOP(Denominazione di Origine Protetta)とはイタリアの原産地名称保護制度で、製造工程や品質管理など厳しい条件をクリアした製品だけに与えられるものです。


DOP (PDO Protected Designation of Origin) is a special status awarded only to prosciuttos that have satisfied some strict requirements such as manufacturing process and quality control.

商品データ product information

エミリオロマーニャ州
クラテッロ部位
原料
Raw materials
豚肉、塩、黒胡椒、ニンニク
pork, salt, black pepper, garlic

おすすめのお召し上がり方

RE(王様)と呼ばれるこのクラテッロ、まずはこのままお召し上がりください。
The best way to enjoy this Culatello is to eat it as it is, freshly cut.

クラテッロ ディ ズィベッロ DOP 4kg
Culatello of Zibello DOP

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